Nyári napközi - 3. hét

Bár a gyerekek létszáma csökkent, hiszen a Könyvtárban kezdetét vette az olvasótábor, a lelkesedésünk és a programjaink szerencsére nem hagytak alább.

Ezen a héten sem volt unatkozó gyerek. Rengeteget kézművesedhettek: készült indián karkötő hímzőfonalból, üvegfestékkel készíthettek különböző állatokat, virágokat, újrahasznosítottunk újságpapírt és papírkosarat alkottunk, gyöngyöt fűztünk, origamiztunk. Homokvár építő versenyen a csoport minden tagja részt vett, és mesebeli várakat épített. Minden ebéd után csendes pihenőt tartottunk, amit meseolvasással tettünk szórakoztatóbbá. Átlátogattunk az Elepi halastavakhoz, ahol Szilágyi Attila vezetésével ismerkedtünk érdekes madarak hangjával, fészkével, költési szokásaival. Jó nagy sétát tettünk Nagyhegyesen, gyakorolva a helyes utcai viselkedési szabályokat. Karácsony Béla kerékpáros ügyességi versenyt rendezett nekünk, és bízunk benne, hogy a megismert helyes kerékpáros szabályokat a gyerekek ezután be is fogják tartani. Hudák Vikivel métáztunk a nagy füves részen. Györfi Péter bácsi régi hangszereket hozott nekünk, volt köztük egy 300 éves hegedű, két különböző citera, furulya és szájharmónika is. Vele dalra is fakadtunk, és nagy örömmel töltött el bennünket, hogy minden gyerek jól érezte magát ezen a délutánon is!

Akik ezen a héten a felügyeletet ellátták: Karácsonyné Hákli Gyöngyi, Remenyikné Györfi Judit, Szabóné Molnár Rita és Haranginé Szabó Tünde tanárnők.

Fotók

A 3. hét képei ide kattintva tekinthetők meg.