Világ Gyalogló Nap

Iskolánk alsó tagozatos diákjai idén is csatlakoztak a Magyar Szabadidősport Szövetség által meghirdetett Világ Gyalogló Nap pályázathoz.

Harmadik alkalommal vettünk részt ebben a programban, idén viszont az 1-2. osztályosok is együtt gyalogoltak a 3-4. osztályosokkal.

A túrát október 8-án teljesítettük: 100 tanuló, 21 szülő, 2 nagyszülő és 11 pedagógus 10 kilométert tett meg a Kráter-tóhoz oda és vissza. 2 polgárőr segítette az áthaladást a települést határoló forgalmas úton, sőt autóval is elkísértek bennünket.

Útközben elcsodálkoztunk, hogy milyen szép a falunk határa ősszel is. A Kádár- dűlőn haladtunk, régen itt tanyák sora állt, innen jártak a gyerekek a földutakon iskolába. Átmentünk a Pece-ér hídján is. Megnéztük a szántóföldeket, a kukoricát még most kombájnozták. Meséltünk a gyerekeknek arról, hogy régen ezt a munkát nem géppel végezték, hanem a családok összefogtak és kézzel törték le a tengerit, majd szekéren vitték be a faluba, ahol góréban tárolták. Nagyon sok darvat is láttunk. A madarak a mezőn legeltek, majd csapatokban szálltak fel, hangosan krúgattak.

A Kráter-tó igazi oázis a szántóföldek közepén. 1962-ben egy gázrobbanást követően jött létre. Megtekintettük a ipari kiállítást, majd körbesétáltunk a földsáncon. Ezután uzsonnáztunk, sőt játékra is jutott idő ezen a szép őszi napon.

Hazafelé madártollat és terméseket gyűjtöttünk. Többen énekelve menetelték végig az utat. Elfáradtunk, de büszkék vagyunk arra, hogy mindenki teljesítette a túrát!

GalériaFotók

Köszönjük Vágnerné Vezendi Éva szülőnek, a kirándulásról készített fotókat!

Tóth Sándorné