Az aradi hősökre emlékeztünk

Október 6-án minden magyar ember, -éljen a világ bármely részén is-, megemlékezik az 1848-49-es szabadságharcot megtorló aradi eseményekről. Ezen a napon, 170 évvel ezelőtt, Aradon kivégezték a 13 honvédtábornokot, Pesten pedig agyonlőtték Batthyány Lajost, az első független magyar kormány miniszterelnökét.

Október 6. azóta a magyar nemzet gyásznapja lett. A magyar szabadságharc ugyan elveszett a túlerő miatt, de a nemzet áldozata nem volt hiábavaló.

„Voltak, vannak, s lesznek még, akik sohase félnek. Lehajtom fejemet, a hősök emlékének.”



Iskolánk tanulói és pedagógusai az 5.a osztályosok tolmácsolásában ünnepi műsort tekinthettek meg. Tanulóink fegyelmezetten, az ünnephez méltón idézték meg a 13 hős aradi vértanút, majd gyertyát gyújtottak. A megemlékezés itt nem ért véget. Az osztályközösségek egy-egy vértanú tiszteletére cserjét ültetettek iskolánk hátsó udvarán és vállalták a cserjék gondozását. Köszönjük a segítséget azoknak a szülőknek, akik áldoztak az idejükből és segítettek kiásni 7-8. osztályos tanulóinknak a gödröket, valamint részt vettek a cserjeültetésben. Köszönjük: Marosi Ottó, Mucsina Norbert János, Hudák Viktória, Iványi Antal, Iványiné Burai Éva, Cseke Tamás, Rácz Annamária, Katona László Örs, Finta László!



A cserjéket Nagyhegyes Község Önkormányzatától kapta iskolánk. Köszönjük nekik is! Ígérjük, hogy gondozni fogjuk, vigyázunk rá! Büszkék vagyunk, hogy iskolánk udvara egyre „zöldebb”!

Tóth Sándorné