Plüssmacit minden mentőautóba!

A Nagyhegyesi Polgárőr Egyesület és az Ifjú Polgárőrség jóvoltából az alábbi kezdeményezéshez iskolánk is csatlakozott. Gyűjtőpont: az aulában kiállított vitrin. Olvassátok! Segítsetek!

Különleges kezdeményezés indult Hajdú-Bihar megyében: plüssmackókat gyűjtenek az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Győr-Moson-Sopron megyei részlegének, hogy a mentősök egy mackóval nyugtathassák meg az ellátásra szoruló gyerekeket.

Az ötlet nem új keletű, hiszen Ladocsi Norbert már több alkalommal kezdeményezett macigyűjtést.

Hová kerülnek? Mire kellenek a plüssmackók?

Mindjárt erre is választ kaptok, ám előtte emlékezzünk egy kicsit a saját gyermekkorunkra!

Ugye emlékszel még, mi volt a kedvenc plüssállatod kicsiként? Arra is, mennyire ragaszkodtál hozzá? Szerintem, anyukádék hosszasan tudnák mesélni a történeteket arról, hogy mekkora baj volt az, ha egy kis időre eltűnt, vagy otthon maradt, esetleg ki kellett mosni...

Szinte minden kisgyermeket megnyugtat valami "apró, puha kedvenc" (plüssálat, simogató kendő, stb.). Ezekre a kis bújós csodákra akkor még nagyobb szükség van, ha baj van és ha nem lehet ott éppen anya!

Plüssmacit minden mentőbe!

Sajnos a kicsi gyerekek gyakran kerülnek kórházba betegség vagy baleset miatt. Ilyenkor súlyosabb esetben mentő viszi őket. Ekkor nagyon, de nagyon nagy szükségük van egy ölelni való "valamire".

Erre a legjobb a pihe-puha plüssmaci! Legyen minden mentőben plüssmaci, amikor kisgyermeket szállít!

Hogy miért kell sok maci?

Azért, mert nem 1 mentő - 1 maci a párosítás, hanem 1 beteg kisgyerek - 1 maci a párosítás!

Csak maci kell vagy más plüssállat is megfelel?

A mentőautókba plüssmacit gyűjtenek. Ha más plüssfigurát ajándékoznál, azt is fogadják, de tudd, hogy az a kórházak gyermekosztályán Karácsony környékén kerül szétosztásra.

További részletek

A Facebookon a "Plüssmacikat a mentőautókba Hajdú Bihar megye" csoportban.