Tanévnyitónk képekkel

Szeptember 1-jén 08.00-tól tartottuk idén a tanévnyitó ünnepségünket iskolánk díszudvarán.

Tanulóinkon és pedagógusainkon túl sok szülő jelenlétének örülhettünk. Annak ellenére, hogy hétköznap reggele volt, sokan megtisztelték gyermekük szereplését, évnyitó ünnepélyét. Vendégünk volt még Bajusz Istvánné polgármester asszony, Kovácsné Biri Irma, a Tündérkert Óvoda intézményvezetője, Szatmáriné Máté Éva, a Nebuló Alapítvány kuratóriumának elnöke, Juhászné Nagy Erzsébet, kuratóriumi tag, Nagyné Szőke Krisztina, a szülői munkaközösség elnöke.

A megnyitó vidám műsorában másodikosaink verseltek és énekeltek. A szeptemberi iskolakezdés hangulatát megelevenítő jelenetet Bokács Ferencné és Juhászné Beke Andrea tanító nénik tanították be a gyerekeknek.

Kissné Burzuk Mária, intézményvezető ünnepi beszédében elköszönt nyugdíjas éveit megkezdő kollégánktól, Tóthné Czeglédi Erzsébettől; köszöntötte új tanárnőnket Molnár Enikőt (magyar-német szakos), és régi-új tanárunkat, Bertalan Attilát (testnevelés-földrajz szakos). Elismeréssel említette a nyári táborokat: úszó tábor, napközis tábor, olvasó tábor, futball tábor. Megköszönte az önkormányzat támogatását, mely biztosította az iskola karbantartási munkálatait, felújításait, tisztasági meszelését.

Külön tapssal köszöntük meg az önkormányzatnak azt a 12 millió forintot amely iskolánk színvonalas működését segíti.

Intézményvezető asszony külön figyelmet fordított a nyolcadikosainkra és az elsősökre. A legnagyobbak egy év múlva a középiskola tanévnyitóján állnak majd. Biztató szavakkal látta el őket, elsőseinknek pedig eredményes munkát kívánt.

Iskolánk 64. tanévét kezdte meg szeptember 1-jén. Boldog pillanatokkal, türelemmel, figyelemmel, erővel és jó egészséggel teli, eredményes tanévet kívánt nekünk Marika néni.

Elsőseink is készültek

Hagyomány szerint idén is közös verseléssel készültek az óvodából iskolába lépő elsősök. Kedves műsorukat Finta Tóth Angéla és Soltész Istvánné óvónénik állították össze.

Iskolánk jelvényével avattuk az elsősöket

Már hagyomány, hogy a tanévnyitón a nyolcadikos diákjaink iskolánk jelvényét tűzik fel a kis elsősök ünneplő ruhájára. Ünnepségeinken, versenyeken tanulóink ezen jelvény viselésével fejezik ki kötődésüket iskolájukhoz.

Tanévnyitónk képei

Képes beszámolónkat Agárdi Lajos tanár úrnak köszönjük. A fotók ezen a hivatkozáson elérhetők.