Összefogás a jövő nemzedékéért

Advent idején, közeledve az év végéhez, rendszerint mi is összegezzük a múló esztendő eredményeit, fáradozásait, és látjuk, hogy oly sok mindenkinek tartozunk köszönettel.

Akik az oktatást, a jövő nemzedékét, gyermekeinket segítik, azok hosszú távú befektetést tesznek e jövőbe. Kevés nemesebb gesztus van ennél.
Tanulóink, gyermekeink nevében szeretnénk köszönetet mondani

  • Nagyhegyes Község Önkormányzatának, hiszen ebben az évben 12 millió Forinttal támogatták a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskolát.
    Ennek köszönhető, hogy idén is komoly karbantartási munkálatokat, felújításokat tudtunk végrehajtani tornatermeinkben. A zsibongónk meszelése, a nagy tornaterem világítása és annak védőrácsa, a kis tornaterem vadonatúj sportpadlója, festése enélkül nem valósulhatott volna meg.
    Tanulóink balatonlellei táborozását szintén ebből az összegből támogatta az önkormányzat. Továbbá sorolhatnánk a filharmónia bérleteket, az úszás bérleteket és az úszó gyermekek utaztatását, az elepi tanulóink utaztatását, a tanulmányi versenyek nevezési és utazási költségeihez való hozzájárulást, a minden évben megvalósuló nyári napközit.
    Oktatási eszközöket: idén önkormányzatunk támogatása is hozzásegített ahhoz, hogy kialakíthattuk az alsó tagozatosok informatika termét. A néptánc oktatás megvalósításához szintén hozzásegítettek bennünket. És még sorolhatnánk: projektoraink karbantartása, a felső tagozatosok ingyenes tankönyvei, a könyvtárunk fejlesztése pl. nyelvkönyvekkel, mind-mind arról tesznek tanúbizonyságot, hogy Nagyhegyes Község Önkormányzata az általános iskolára komoly figyelmet szentel.
  • Köszönettel tartozunk a Nebuló Alapítványnak, mely szintén nagy anyagi erőfeszítésekkel támogatta a balatonlellei egész intézményünket megmozgató erdei iskolánkat. Az új, alsós informatika terembe 2 monitort és egy projektort vásárolt. Színházbérleteket vett, hozzájárult a tanulmányi versenyek nevezési díjaihoz, jutalomkönyvekkel támogatott bennünket.
  • A Nagyhegyesi Polgárőr Egyesület, mely a közelmúltban a megvalósított programjait bemutató jó gyakorlatával országos első helyezést szerzett, ebben az évben is mellettünk állt. Az Ifjú Polgárőrségnek számos programot, versenyt, táborozást, tárlatlátogatást, előadást, bemutatót szervezett, illetve bonyolított. Velünk volt a polgárőrség a Balatonon is, ahol nélkülözhetetlen segítséget adott. Kétszáznál is több embert segített nap, mint nap a közlekedésben, az utazásban. Biztonságban voltunk velük.
  • Szoros és mindennapos a kapcsolatunk a Nagyhegyesi Községi Sportegyesülettel. Nekik köszönhetjük, hogy idén elindíthattuk a lányoknak a kézilabda szakosztályt. És milyen természetes, hogy a fiaink futballoznak… És milyen sikerekkel… A sportegyesület továbbá eszközökkel, sportpályával, edzőkkel, versenyekre való utaztatással, közös gondolkodással támogatja az általános iskolát.
  • Nem működhetne iskolánk ilyen sikeresen az Egészségügyi Centrum szakértelme, segítő hozzáállása nélkül. Rendszeresek a szűrővizsgálatok, a kötelező oltások, az állapotfelmérések, védőnői előadások, fogorvosi szűrések. Pótolhatatlan a partneri jelenlétük.
  • Szoros és mindennapos az együttműködésünk az egyházakkal. Különösen a Nagyhegyesi Református Egyházközséggel. Évről évre nyári táborokat szerveznek gyermekeinknek és a szüleiknek, bekapcsolódnak a hittan órákkal az oktatási munkába.
  • A Balmazújvárosi Alapfokú Művészeti Iskola jelenléte nélkül már el sem tudnánk képzelni mindennapjainkat. Ahhoz, hogy ilyen színvonalas munkát tudjanak végezni, tanulóinkat hangszeres és szolfézs-ismeretekkel gazdagíthassák, bizony sok rugalmasságra és szakértelemre van szükségük. Hétköznapi áldozatvállalásaiknak láthatóak és hallhatóak a sikerei.
  • A Szülői Munkaközösségünkre is nagyon büszkék vagyunk. Köszönjük az együttműködést, a közös célok meglátását. A sok-sok támogatást anyagiakban, munkában, önzetlenségben az Alapítványi Néptáncgálán, az iskolai- és osztályrendezvényeken, és köszönjük a vállalkozóink támogatását.
  • Szellemi gyarapodásunkat rendületlenül támogatja a Nagyhegyesi Községi Könyvtár. Gyermekeink gazdag és színvonalas programokkal tarkított kéthetes olvasótáborban vettek részt a nyáron. Rendszeresek azok az író-olvasó találkozók, ahol a tanulóink a mai magyar gyermekirodalom főszereplőivel testközelből ismerkedhetnek meg. Versenyek szervezésében, lebonyolításban kapunk segítséget, és a könyvtárnak köszönhetjük a Veres Péter Tanulmányi Versenyt is.
  • Sikeres iskola nem működhetne gondoskodó, otthont és biztonságot nyújtó, az iskolai életre felkészítő óvoda nélkül. A Tündérkert Óvoda olyan alapokat nyújt a gyermekeknek, melyre minden évben építhetünk az elsős tanulóinknál.
  • Sok olyan rendezvényünk van minden évben, melyhez nélkülözhetetlen segítséget ad a Nagyhegyesi Művelődési Ház. Helyszínt kapunk tőlük rendezvényeinkhez, iskolán kívüli programokat találhat ott a fiatalság.

Végig sem tudjuk gondolni, olyan sok a partnerünk a munkánkban. Szoros kapcsolatot ápolunk a rendőrséggel, a családsegítő szolgálattal, a pszichológussal. Közös programjaink vannak a Hortobágyi Nemzeti Parkkal és még bizonyára hosszan lehetne sorolni, hogy kik azok a személyek, melyek azok a szervezetek, szolgálatok, akik szívükön viselik az oktatást, a Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola mindennapjait, jövőjét.

Köszönjük a közös munkát! Köszönjük a támogatást! Köszönjük, hogy közös az érték!

Kívánunk mindenkinek Áldott Karácsonyt és Boldog Új Évet 2017-ben is!