Értékrepülőtér - avagy tehetségmenedzselés Nagyhegyesen

Debreceni konferencián mutatkozott be a nagyhegyesi példa

A Lámpák Gyúltak Bennem” I. Megyei Jó gyakorlatok – Hajdú-Bihar Megyei Konferencián a Hajdúszoboszlói Kistérséget iskolánk képviselhette.

„Értékrepülőtér – Tehetségfejlesztés - tehetségmenedzselés a művészeti nevelésben Nagyhegyesen” címmel tartottam jó gyakorlat bemutatót.

Megismertettem a konferencia résztvevőivel Nagyhegyest, az iskolánkat, az abban folyó értékes munkát, képzőművészeti nevelésünkben rejlő nagyszerű értékeinket. Színes, tartalmas bemutatónkat nagyon nagy lelkesedéssel fogadták a konferencia résztvevői. Nagyszerű érzés, hogy ismét sikerült Nagyhegyes jó hírét szertevinni!

A konferencia unikális érdekessége, hogy mind a kilenc, bemutatkozó jó gyakorlat iskolája delegált a konferenciára egy-egy kimagaslóan tehetséges diákot, diákzsűri tagnak. Minden diákzsűri tag kiválasztott két jó gyakorlatot és véleményeket, kérdéseket fogalmazhatott meg a bemutatókkal kapcsolatban. Minden jó gyakorlatra így két kérdező diák jutott. Ezek a tanulók kiválóan felkészültek az adott jó gyakorlatokból. A tiszta, őszinte, értelmes hozzászólásaikat, kérdéseiket üdítő volt hallani.

Iskolánkból Botos Ágota 8. a osztályos tanuló tett föl kiváló kérdéseket két bemutatóval kapcsolatban.

A különböző területekhez, tantárgyakhoz tartozó értékes bemutatók minden résztvevő számára nagyon nagyfokú inspiráló erővel bírtak. Az inspiráción túl szakmai kapcsolatok építését is szolgálta a rendezvény. A felkészülés során ügyeltek a szervezők arra is, hogy a diákzsűri tagjai közösséggé váljanak, elősegítve ezzel a barátságok kialakulását.

A konferenciára elkísértek minket iskolánk részéréről, Postáné Nagy Beáta intézményvezető helyettes és Guti Szilvia gyógypedagógus, Az Önkormányzat részéről pedig Hartman Panna, így alkottuk a nagyhegyesi delegációt.

A nagyon innovatív, kiválóan megszervezett konferenciát a Hajdú-Bihar Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, a KÖZ-Pont Ifjúsági Egyesület és a Debreceni Tankerületi Központ szervezte.
A konferenciának a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola Simonffy terme adott otthont.

A konferencia mottóját újragombolva: „Célozd meg a Holdat és csillagok között találod magad.” Mi május 4-én mindannyian csillagok között voltunk. – Gyermek csillagok között és pedagógus csillagok között…

Köszönjük a rengeteg szervező munkát a konferencia szervezőinek, a HBMPSZ munkatársainak, koordinátorainak! Külön megköszönöm a munkáját a mi Tehetséggondozó koordinátorunknak, Szmutkó Anettnek, kedves munkatársunknak, aki meglátta, hogy az iskolánkban megvalósult művészeti nevelés széleskörű bemutatásra érdemes és a konferenciára való felkészülésben mindenben a segítségünkre volt.

Agárdi Lajos


A nagyhegyesi delegáció


Gyermekzsűri


Bemutatkozásunk


Agárdi Lajos


A gyermekek is kérdeztek