Bogácson táboroztak

A bogácsi táborozásunk

2017.06.06-án 8 órakor indultunk Bogácsra az iskolából.

Megálltunk Mezőkövesden enni. Megnéztük a gépmúzeumot. Sajnos a matyó házat nem tudtuk megnézni, mert zárva volt, jót játszottunk egy szép játszótéren. Végül elindult a busz a szálláshoz. Ahol mindenki kipakolt. Kipróbáltuk a medencét is. Nagyon tetszett minden gyereknek. Este 10 órakor jött a takarodó. Másnap felvettük a táskát és indultunk a szafari busszal a hegyekbe. Megnéztük a 7 vezért fából, de még csak 5 volt kész. A hiányzó kettőt ebben az évben készíti el a mester. a következő megálló a Szent-Erzsébet forrás volt. Hideg és finom ízű vizet ittunk. Végül jöhetett a hegymászás. 400 méter körüli csúcson volt az Ódor vár. A hazafele út rövidebb volt. Az ebédet Zoli bácsi és Pista bácsi készítette. Paprikás krumpli volt virslivel. Délután csak a fürdésről és a bazározásról szólt. A harmadik nap reggelivel és pakolással kezdődött. Utána kimentünk strandolni délig. Ebéd után bazároztunk és beszálltunk a buszba. Hazafelé még magálltunk Poroszlón fagylaltozni. 5 óra körül meg is érkeztünk.

Mindenkinek ajánlom ezt a helyet.

Dobi Ábel 4.a

A bogácsi táborozás

2017.06.06-án a negyedikesek és a másodikosok Bogácsra utaztak. Félnyolckor gyülekeztünk, majd nyolckor indult a busz.

Először Mezőkövesdre mentünk a gépmúzeumba. Ott sok régi járművet láttunk, mint például: lovas kocsik, lokomobilok…stb

Aztán elmentünk egy játszótérre ebédelni. Sokat játszottunk ott és nagyon örültünk ennek a programnak.

Később a tábor felé vettük az irányt. Mikor megérkeztünk megbeszéltük a szoba beosztást és kipróbáltuk a saját medencénket. Este megrendeztük a ,,Ki mit tud?”-ot, amin mindenki nagyon ügyesen szerepelt. Az nap volt Harangi Máté születésnapja, ezért vacsora után tortát is kaptunk és disco-ztunk.

Másnap reggelire hideget ettünk, majd jött a szafari busz és elindultunk a hegyekbe. Megálltunk egy szobornál, ami Álmost, Elődöt, Tast és Árpádot ábrázolta. Az erdőben ittunk a Szent Erzsébet forrásnál és bemásztunk egy lakóbarlangba. Felmásztunk az Ódor várhoz, ami menedéket nyújtott a kereskedőknek, majd rablóvár volt. A falubéliek kérésére Mátyás leromboltatta. Azután haza buszoztunk és ebéd után elmentünk a mellettünk lévő fürdőbe. Ott bazároztunk egy kicsit, majd vacsora után még kimentünk fürdeni. Koni szülei eljöttek és hoztak tűzijátékot, amit el is használtunk.

Harmadik nap bazároztunk a környéken, bementünk a lepkemúzeumba ahol szebbnél szebb lepkéket, skorpiókat, pókokat és egyéb bogarakat láttunk. Egy keveset még fürödtünk és ebéd után haza indultunk. Megálltunk Poroszlón fagyizni és öt órára haza is értünk. Otthon mindenki beszámolt a jobbnál jobb élményekről.

Kobialka Orsolya Diána 4/a

Bogácsi tábor

Gyönyörű reggelre ébredtünk 2017.június 06-án., Amikor bementünk az osztályterembe megbeszéltünk mindent, amit a táborba való indulás előtt még tudni kell. Aztán indulás Bogács!

Mezőkövesden álltunk meg tízóraizni, utána bementünk a Gép Múzeumba. Az idegenvezető beindított egy 103 éves lokomobilt. Nagyon érdekesek voltak a régi gépek. Egy szép játszótéren folytatódott a nap. Kipróbáltuk a különböző játékokat, majd ebéd után folytattuk az utat Bogácsra, a Jurta táborba! Megérkezés után elfoglaltuk a szobákat. A jurtában középen egy nagy ebédlő található körül hét szoba és két fürdőszoba található. Délután a jurta melletti medencében fürödtünk. A Jurta Kert étteremben vacsoráztunk. Jöhetett a „Ki mit tud?” ,a szülinapi buli és a takarodó!

Másnap együtt reggeliztünk a másodikosokkal és utána indult a szafari buszozás. Ittunk forrásvizet, bemásztunk egy lakóbarlangba, majd felmásztunk az Ódor vár romjaihoz. Egy órakor értünk vissza a táborba, ahol paprikás krumpli virslivel várt bennünket. Nagyon finom volt az ebéd! Lehetett megint fürdeni a medencében, amit nagyon vártunk! Uzsonna után meglátogattuk a bogácsi strandot, ahol hét medence várt bennünket. Nagyon jól éreztük magunkat. Ismét az étteremben vacsoráztunk, majd következett az esti fürdőzés! Ezután tábortűz és tűzijáték volt a meglepetés. Énekeltünk, játszottunk és megnéztük a másodikosok táncát. Ez a nap is remekül telt!

Harmadnap reggeli, pakolás a buszba és még délig lehetett fürdeni, labdázni és focizni. Az éttermi ebédelés után bazároztunk és megnéztük a Lepke Múzeumot. Aztán indulás haza! Még fagyizni megálltunk az úton, ahol jégkását is lehetett kérni.

Nekem ez volt az első táborom, nagyon vártam. Remekül éreztem magam, minden percét élveztem! Köszönöm tanár néniéknek és segítőiknek ezt az élményt!

Kirnbauer Eszter 4.a

GalériaFotók