10. Veres Péter Irodalmi vetélkedő

Ebben az évben immár 10. alkalommal rendeztük meg a Veres Péter Irodalmi vetélkedőt. A verseny témája Fekete István A koppányi aga testamentuma című történelmi regény volt.

Mit olvastunk az elmúlt 10 évben? Könyvajánló olvasni szerető gyerekeknek!

  • Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
  • Szabó Magda: Születésnap
  • Kiss Attila: Medveszív/ ezt a könyvet két alkalommal is olvastuk/
  • Nógrádi Gábor: Gyerekrablás a Palánk utcában
  • Mándy Iván: Csutak
  • Csukás István: Nyár a szigeten
  • Mikszáth Kálmán: Szent Péter esernyője
  • Dóka Péter: Az ellopott zsiráf

Nyolc csapat jelentkezett a felhívásunkra, akik április 11-én a költészet napján mérték össze a tudásukat, felkészültségüket. A vetélkedő elején megemlékeztünk iskolanévadónk születésének 120. évfordulójáról. Agárdi Lajos tanár bácsi diavetítéssel tette érdekesebbé beszámolóját. A zsűriben Benefiné Kiss Éva a Kovács Máté Városi Művelődési Központ Könyvtárának gyermekkönyvtárosa és Németi Sándorné Babika néni nagyhegyesi könyvtáros értékelte a gyerekek munkáját. A versenyzőknek 8 feladatot kellett megoldaniuk, legnehezebb az idézetek felismerése volt. A történetben szerepelt egy íjász kisfiú, Máté, ezért a feladatok után íjászkodtunk is. A Nagyhegyesi Íjász Egyesület tartott bemutatót, sőt a gyerekek is kipróbálhatták, hogy milyen érzés az íjat megfeszíteni és célozni.

Eredmények

  1. Gönczy Pál Sport és Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
  2. Pávai Vajna Ferenc Általános Iskola
  3. Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskola - Kobialka Tímea, Arany Balázs, Takács Nikolett - Felkészítő pedagógusok: Juhászné Preznánszky Zsuzsa és Molnár Enikő tanárnők

Az eredményhirdetéssel még nem ért véget a vetélkedő! Könyv alakú tortát hoztunk be, meggyújtottuk rajta a 10-es gyertyát. Azt kívántuk, hogy még sok-sok ilyen jó hangulatú vetélkedőben legyen részünk, és olvassunk sokat! A torta elfogyasztása után búcsúzkodtunk, majd ki-ki indult hazafelé.

Találkozunk jövőre!

Tóth Sándorné

szervező

GalériaFotók