Pénz7

Magyarországon 2015 óta rendezik meg a Pénz7-et, a pénzügyi és vállalkozói témahetet. Iskolánk immár a 3. tanévben kapcsolódott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott programba. A szervezők kiemelt célja, hogy már fiatalkorban megalapozzák a pénzügyi és gazdasági tudatosságot, vállalkozói kedvet. A Pénz7 célja többek között, hogy már gyerekkorban felhívja a figyelmet a pénzügyi tudatosságra, a tanulók tudjanak többet a gazdaságról és a pénz világáról.

Ugyancsak fontos törekvés a vállalkozói életforma népszerűsítése, a vállalkozói szellemű oktatás fejlesztése.

Iskolánkban március 1-5. között a felső tagozat minden évfolyamán és az alsó tagozat 3. b osztályában a társadalomtudományi munkaközösség pedagógusai pénzügyi tanórákat tartottak.

GalériaFotók

Az osztályfőnöki -, etika -, magyar -, történelemórán vagy napközis foglalkozáson élményalapú tananyagok segítségével a pedagógusok interaktív módszerekkel ismertették meg a diákokat a pénzügyi és gazdálkodási alapfogalmakkal. Ebben a tanévben a családi költségvetés volt a téma. Páros - ill. csoportmunkában dolgoztak, megbeszélték a tanulókkal egy család bevételeit, kiadásait, a diákok maguk is készítettek családi költségvetést, ők döntötték el mire fordítanák egy család bevételeit. Számos online tananyag is segítette munkánkat. Bízunk benne, hogy elősegítettük, hogy a tanulók már gyerekkorban, de később felnőttként is tudatosan gazdálkodjanak pénzügyeikkel.