NAGYHEGYES 70

Nagyhegyes 70

Nagyhegyes község és iskolánk 2022-ben 70 éves fennállását ünnepeli. Az első félévben iskolatörténeti kiállítást készítettünk az elmúlt 70 év eseményeiről, jellemzőiről, használati tárgyairól. A kiállítást áprilisban nyitottá tettük a falu, a szülők számára.

 A tavaszi szünet előtt vetélkedőt hirdettünk a témában, illetve csapatokat alkottunk 4-8. osztályokban. Minden csapat kapott egy témát, amit előzetes feladatként ki kellett dolgozniuk. Településünk és iskolánk értékeiről kellett ppt-t készíteniük.

A vetélkedőre április 22-én került sor. A 6 csapat bemutatta az előzetes feladatát, keresztrejtvényt oldott meg, fele sem igaz kérdésekre válaszolt. Szerepelt a versenyfeladatok között online feladatsor a redmenta.hu-n, képkirakás, kérdések megválaszolása kisfilm alapján stb. A zsűri tagjai (Bokács Ferenc, Kissné Pusztai Ibolya, Molnár Enikő, Tóth Sándorné)  elismeréssel értékelték a gyerekek tudását, aktivitását.

Az 1. helyezést a következő tanulók csapata érte el: Kovács Kristóf, Rácz Farkas, Cseke Kincső, Deák Bence Ferenc, Szabó Dávid Róbert.

2. helyezést elérő tanulók: Deák Lilla, Fehér Alexandra, Jónás Kitti Panka, Dobi Zsófia, Kádár Nóra.

3. helyezést értek el: Cseszneg Luca, Kaszás Krisztián, Tóth Fruzsina, Hodosi Zsanett, Hajzer Nóra.

Gratulálunk minden résztvevő tanulónak, és köszönjük a zsűritagok, és a segítők munkáját.

Tomasovszki Ilona