A Magyar Diáksport Napja témanap

A Magyar Diáksport Napja témanap (09.24.)

Az egészség értékének közvetítése iskolánk alapvető feladatai között szerepel. A tanulók egészségmagatartásának fejlesztése jelen van mindennapjainkban. Minden lehetőséget igyekszünk megragadni, hogy a testi és lelki egészségük megőrzését és fejlesztését pozitívan tudjuk befolyásolni. 

Iskolánk csatlakozott a Magyar Diáksport Napja elnevezésű programhoz.

A napot zenés tornával indítottuk az alsós énekkar közreműködésével, Szabó Tünde irányításával. A Fülemüle zenekar Torna móka című dalával megmozgattuk az egész iskolát. 

A 3 megtartott tanóra után az alsósok 1952 métert gyalogoltak az osztályfőnökökkel, 3.-8. osztályosok 1952 métert futottak Csige Imre irányítása mellett, ezzel megnyitottuk nagyszabású 1 éves projektünket, mellyel iskolánk alapításának 70. évfordulóját ünnepeljük. 

„Sok kicsiből egy egész” címmel az alsósok egy több darabból álló képet színeztek ki Bokács Ferencné segítségével, míg a felsősök egy adott témát (kerékpározó ember képe) gondoltak tovább Munkácsiné Kiss Anikóval, majd az elkészült rajzokat, színezőket összeragasztva egy alsós és egy felsős rajzos alkotást kaptunk.

„Táncos kihívás” néven táncházat hirdettünk. Postáné Nagy Beáta és Bertalan Attila néptáncbemutatója után „táncba hívta” a kicsiket és nagyokat, egy fergeteges táncházban.

Boldogság hormont termelő mozgásformák, relaxációs technikák tanulására várta Tomasovszki Ilona az elfáradt, kikapcsolódásra és feltöltődésre vágyó tanulókat.

Délután Bertalan Attila és Palczertné Nagy Andrea a felső tagozatosoknak kerékpár túrát szervezett. A gyerekek 5 csoportban (osztályonként) indultak el osztályfőnökeikkel (Haranginé Szabó Tünde, Szabóné Molnár Rita, Kiss Ferenc) és a 2 szervezővel, más-más útvonalon, egy cél eléréséhez, Nagyhegyes környékének nevezetességéhez: a Kráter tóhoz.

Fáradtan, de élményekkel gazdagon zártuk a napot.