Fenntarthatósági témahét

Április 25-29 között iskolánk részt vett a Fenntarthatósági témahéten. A témahét célja, a fenntarthatóság üzenetének és a környezetvédelemnek az elterjesztése a diákok között. Kiemelt témáink a víz, az egészségvédelem, a felelős fogyasztás, valamint a hulladékok voltak.

Programok:

Közös zenés tornával indítottuk a hetet. Ezen a napon kék, zöld pólóban jöttek az alsós és felsős tanulók, pedagógusok, melynek szimbolikus jelentése volt. Jelképezte az összetartozás és az összefogás fontosságát. „Mozogj a Földért!” címmel, vidám mozgással hangolódtunk a hétre, a 2.a osztály irányításával.

Rajzversenyt hirdettünk az 1-4.osztályokban, „Óvd a Földet!” címmel. Gyönyörű alkotások érkeztek, melyek iskolánk aulájában kerültek elhelyezésre. A legszebb rajzok készítőit oklevéllel díjaztuk. 

A témahéten újrahasznosított anyagokból készült játékokat is készítettek a gyerekek szüleik segítségével, amiket a zsibongóban érdeklődve nézegettek a tanulók és a felnőttek egyaránt. A szünetekben és a szabadidőben szívesen ki is próbálták ezeket. A feladat célja a kreativitásuk fejlesztésén túl az is volt, hogy megértsék azt, hogy ne dobjanak ki mindent - amire már nincs szükségük -, hanem új, ötletes módon hasznosítsák újra azokat.

Akadályversenyt rendeztünk az iskola mellett lévő Kiserdőben. Öt helyszínen oldhattak meg feladatokat. Az állomásokon való tovább haladásukat menetlevelekkel segítettük. Ezen a programunkon gyakorolták a szelektív gyűjtést, vízcsepp kereső játékot játszottak, puzzle kirakókkal ismerkedtek a vízi állatokkal, találós kérdések és totó megoldásával elevenítették fel a vízzel kapcsolatos ismereteiket. Verstanulás, majd egy közös éneklés zárta a délutánt.

A héten a védőnő szervezésében vetélkedőt tartottunk a 3-4. osztályosoknak, melynek témája az egészséges táplálkozás és a tisztálkodás volt.

Iskolánk ismét megszervezte éves hulladékgyűjtését, valamint elem és kupakgyűjtést is hirdettünk.

A szülőket és diákokat az autómentes közlekedésre buzdítottuk, kértük, aki teheti minél többször gyalog ill. kerékpárral, rollerrel jöjjön iskolába, ezzel is védve a környezetünket.

A hét folyamán sokat beszélgettünk a Földet érintő veszélyekről, és arról, hogy mit tehetünk annak védelme érdekében. Online játékok, kisfilmek színesítették óráinkat.

 

Reméljük, hogy a programjaink segítségével hozzájárultunk ahhoz, hogy diákjaink környezettudatosabbak legyenek és később majd felnőttként is felelősségteljesen gondolkodjanak, cselekedjenek.v

GalériaFotók