FeHoVa szakkiállítás

A Magyar Országos Horgász Szövetség elnöksége, az Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központja, valamint a MOHOSZ Ifjúsági és Oktatási Szakbizottsága pályázatot hirdetett – a MOHOSZ Horgász Utánpótlás-nevelési és Oktatási Program (HUNOP) 2022. keretén belül – a XXVIII. FeHoVa szakkiállításra történő utazáshoz kiegészítő költségelszámolási lehetőséget.

A Hajdú Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége pályázott, és nyert. Megyénkből Nagyhegyesről és Hajdúnánásról voltak gyerekek.

A szervezők a gyerekek számára mozgalmas, interaktív programokkal készültek a szakkiállításon. Minden gyerek kapott egy pontgyűjtő kártyát, amibe a teljesített feladatokért egy-egy matricát kaptak a különböző állomásokon.

Az első állomáson a gyerekek halfelismerős feladatokat kaptak. A második állomáson volt egy 22 000 literes óriás akvárium, ahol a gyerekek megismerkedtek a magyar halfaunával, és összeírták, hogy milyen halfajokat látnak az akváriumba. A harmadik állomáson a Casting pályára emlékeztető dobásokat, valamint horogkötést gyakorolhattak a gyerekek. A következő állomáson különféle vízi állatokat kellett felismerni és a velük kapcsolatosan kérdésekre kellett választ adniuk.

Miután minden állomást sikeresen teljesítették a gyerekek átvették a meglepetés ajándékcsomagot, ami számukra hasznos felszereléseket tartalmazott.

A gyerekek a szülőket már hazafelé menet a buszból hívták telefonon és beszámoltak a nap során ért élményekről.

Köszönet illeti a MOHOSZ-t és a megyei szervezőket, hogy mosolyt tudtak csalni a résztvevő gyerekek arcára ezzel a horgászutazással.

Csengeri Imre

GalériaFotók

https://hajdu-horgasz.hu/2022/02/18/megyenkbeli-gyerekek-a-fehova-szakki...