Csodálatos vadvilág - dobogón a megyei versenyen

A Hortobágyi Nemzeti Park és a Nagyerdei Kultúrpark közösen rendezte meg az idei évben is a „Csodálatos vadvilág” című vetélkedőt, az általános iskolák 3-4. és 6-7. osztályosai számára. A vetélkedő célja, az állatvilág színes, érdekes, olykor néha furcsaságokban bővelkedő képviselőinek megismertetése és megszerettetése a gyerekekkel. Olyan jellemző tulajdonságokra, ritkán hallott érdekességekre irányítják rá a figyelmet a feladatlapok kitöltése közben, amelyek segítségével komplexebben figyelhetik meg a tanulók az őket körülvevő természetet.

A döntőt két iskolai forduló előzte meg márciusban és áprilisban, amikor is a tanulók az iskolában szerzett eddigi tudásuk az internet és a könyvtár segítségével érdekesebbnél érdekesebb feladatokat oldottak meg. Valamint egy kreatív feladatot is kaptak, egy leporellót kellett készíteniük, egy, a Hortobágyi Nemzeti Parkban élő állat bemutatásához.

A Nagyhegyesi Veres Péter Általános Iskolából 6 alsós csapat regisztrált a versenyre és oldotta meg a két forduló feladatait.

A 3. évfolyamról

  • Deák Bence, Harangi Máté, Kovács Szilveszter a 6. helyen
  • Takács Petra, Dobi Zsófia, Katona Karina 15. helyen végeztek.
  • Felkészítő tanár: Postáné Nagy Beáta

A 4. évfolyamról

  • Bertalan Ata András, Lonsták Gábor, Tóth János a 13. helyen
  • Bertók Bence, Nádasdi Szabolcs, Nyikos Mátyás a 22. helyen
  • Dobi Kinga, Fehér Alexandra, Fülöp Eszter a 26. helyen
  • Hajzer Nóra, Györfi Kincső, Szabó-Király Farkas Tamás a 31. helyen zárták a versenyt.
  • Felkészítő tanár: Tóth Sándorné



Dobogón a mieink!

Deák Bence, Harangi Máté, Kovács Szilveszter a 6. helyezésükkel bejutottak a döntőbe, melyet május 11-én rendeztek meg Debrecenben az Állat és Növénykertben

Ezen a napon izgalmakban és érdekességekben bővelkedő feladatokat kellett a csapatoknak megoldaniuk. A 10 állomásból álló feladatsor megoldása próbára tette a gyerekek tudásán túl az összes érzékszervüket és még a bátorságukat, rátermettségüket is. Miközben játékos formában adtak számot tudásukról, bővítették ismereteiket, hiszen minden állomáshoz vezető úton érdeklődve haladtak tanulóink az állatkert ösvényein. A verseny hangulatáról, feladatairól az alábbi képek tanúskodnak.

GalériaFotók

A verseny végig nagyon szoros volt, a 10. forduló után a 2. helyen holtversenyben voltunk a Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 4. évfolyamos csapatával. Azonban a holtversenyt eldöntő feladatban egy ponttal kevesebbet értünk el, így a döntőben a dobogó 3. fokára állhattunk fel.



Gratulálunk a versenyen részt vevő összes csapatnak, felkészítő tanáraiknak. A Szervezőknek köszönjük, hogy ilyen színvonalas versenyen vehetünk részt.